JA

Spanien vann! De jag trodde på innan EM, fan vad jag är bra. Första gången mitt favorittippade lag vann.

Grattis!


My 15 minutes of fame

För fyra år sedan var jag och min vapendragare Zäta med i Västerviks Tidningen. Mycket i mitt liv har jag gjort som är pinsamt men detta hamnar nog på en förstaplacering. Mycket av det som står sa vi inte ens och allt blir vänt upp och ner. Bara för att ni ska förstå hur hemskt det är att varit en del av Västerviks Tidningens historia klistrar ag nedan in artikeln. Läs och njut!

Rebecca Hultgren och Zara Karlsson, har träffat kompisarna Jimmie, Tobias, "Tobbe", Christoffer, "Nisse", och Claes, "Kocken", via communityt Empty. När Empty var nytt så pratade alla med alla. Efter ett tag så försvann den familjära känslan när fler började bli medlemmar där. Men kompisgänget fortsatte prata med varandra.
Killarna bor i Västerås, men i somras var de på besök i Västervik. Eftersom tjejerna inte känner killarna så noga så var de lite nervösa, men de hade pratat i telefon innan de träffades. De var mest nervösa inför mötet, och lät aldrig någon vara ensam med dem.
Men vad säger föräldrarna då?
Mina föräldrar var oroliga i början, säger Zara, men de lugnade ner sig efter att mamma pratade med killarna i telefon. Jag skulle inte träffa vem som helst fortsätter hon. Mamma står bakom och kollar och försöker förstå, men hon har misslyckats, säger Rebecca.  Det finns inga djupare känslor mellan dem och killarna, fast de tror att distansförhållanden kan fungera.
Det finns även communities med inriktning på att folk skall träffas och ha sex.
Jag skulle aldrig ha sex med någon jag mött via internet, säger Rebecca. Men det finns säkert sådana, fyller Zara i.

De tycker båda två att alltför mycket av dagens kommunikation sköts via datorer och att man samtalar väldigt lite om djupare saker när man ses. Men de tycker att det är roligare att diskutera vissa saker med folk man inte känner. Just för att man inte känner varandra, och det blir mindre personligt då. De tycker även att det gammalmodiga sättet att skicka brev på har glömts bort mer och mer.
Det finns ingen post längre, säger Zara.
Det finns ju inte så mycket att göra i Västervik, säger Rebecca, framför allt inte på vintern, då sätter man sig framför datorn i.stället.
Men de sitter inte uppe på helgerna. Och speciellt höga telefonräkningar har de inte heller. Men kommunens communitypolicy uppskattar de inte (adresserna till communities är spärrade på kommunens datorer).
Det är helt sjukt, säger Zara. När man har håltimme så vill man kolla, och de som inte har dator hemma blir isolerade. På vissa skolor har de till och med speciella datarum för communities. Har detta samband med vuxnas inställning? Att de kan ha svårt att hänga med i tekniken, och därför håller en konservativ kurs?
De är så konservativa och överdriver massmediernas budskap, säger Rebecca. De skriver ju bara om våldtäkter.
De växte ju upp utan internet och mjölkade korna i.stället, säger Zara. Fast om 50 år blir vi lika konservativa.

I dag åker de upp till Västerås för att träffa kompisarna igen.
Det skall bli så kul, säger Rebecca.
Vi skall tvinga ut dem på shoppingrunda, avslöjar Zara.


PINSAMT - Jag skulle aaaldrig ha sex med någon jag mött via internet.. Fuck me! Det var Zäta som sa!

Kort

Eftersom Jennie ville se ett kort på min frisyr så tog jag ett. Fast ja, jag lattjade lite med håret. Jag insåg att jag kunde få en liten version av mohikanfrisyr vilket jag anser vara skitcoolt men min syster tycker inte att det ser nomalt ut utan att jag ser ut som Stig Helmers dotter.

Här kommer nu kortet till Jennie, ett före och ett efter kort.

                                            Före                               Efter
      
                                                    FÖRE                                                       EFTER

Jag måste dock tillägga att jag inte går omkring med mohikangrejen och att jag har mitt hår uppsatt på kortet. Jag har annars samma längd som förekortet. Erkänn att det är lite coolt iaf, lite udda, precis som mig.

Kontaktannons?

Många gånger har jag funderat på hur min kontaktannons skulle se ut om jag skulle skicka in en. Hur sjutton säljer man sig själv?


"Glad, positiv tjej med sjukt snygga bröst söker någon som får henne att skratta"


"Fattig lärarstudent söker en rik italienare att dela livet (pengarna) med. Är det du?"


"Öppen, pratglad och positiv tjej söker en man som får hennes hjärta att smälta. Han måste tro på kärleken och vara lite av en romantiker. Musiker är ett plus"


Jag tror att det där med kontaktannonser inte är min grej, jag struntar nog i det.


Nyklippt och godkänd

Jennie hade bett om ett kort på min nya frisyr, men jag orkar inte ta ett kort. Jag ser ut som jag gjorde näe jag klippte mig senast så jag kan få ett ruffs. Därför känner jag att det inte är så bråttom med ett kort.

Jag blev riktigt glad förut nnär jag såg att jag blivit godkänd i min senaste kurs så jag har inga kompletteringar att göra över sommaren. Fick ett D men jag är riktigt nöjd med det då jag inte tyckte att kursen var så jädra kul.

Ciao

Que?

Det blidde inget Tyskland jag vägrade åka båt när det blåste så vi sket i det så min alkohol köper jag i taxfree ist, men det funker det med.

Imorrn blir det klippning, ÄNTLIGEN! Blir inte så mycket klippt på längden men jag vill allt ha lite mer volym i håret. Det hänger bara mest just nu. Får se om jag orkar lägga in kort på det när det är klart. Ska även träffa Nattiz innan klippningen, det är alltid trevligt.

Jag börjar även få en sommarförkylning, jag gillar't inte!

Hej då

Kvällsprat

Nu sitter jag här, nyss hemkommen från en afton hos Pier.  Det var som alltid trevligt att träffa henne och Mills. Pier som numera jobbar som bartender blandade drinkar för fullt och alkoholen flödade. Kvällen bestod av sång, dans, musik, alkohol, mat och ännu mer alkohol. Vissa kände av alkoholen mer än andra men så är det oftast. Vi planerade även för en utekväll så fort som möjligt i höst i Sthlm. Pier har nu äntligen flyttat in i en nybyggd etta i vasastan och den måste ses. Planen är att vi efter en massa festande ska bege oss till Fashing och rocka loss. Det är nästan så man längtar nu, eller jag gör det. Det kommer bli bra. Även planer på fest i oktober. Vadå vara ute i god tid?


Gårdagen spenderades med Tindra, mitt älskade plåtluder. Vi pratade gamla minnen, drack och spelade spel. Det blev en kväll full med skratt och det kändes som den gamla goda tiden. Förhoppningsvis blir hon sthlmare nu så vi kommer ha det närmre till varandra. Hoppas bara på att hon lägger ner snobbdialekten som hon fått nu när hon flyttar haha. Kvällen bestod även med massa kort, mest när vi försökte efterlikna talibaner utan framgång.


Syster har kommit hem från Mallis nu, brun och fin och ännu en gång får jag bevisat vad blek jag är. Jag ärvde inte mamma och pappas pigment utan Cilla fick nog min del också. Jag går omkring vit som mjölk och förstår inte att det är sommar. Mitt mål i sommar är att bli brun det vore kul. Undra hur jag ser ut som brun, jag tror det skulle klä mig. Allt klär ju en skönhet som sagt var, men inget missklär ju en ful för den delen heller. Jag får hoppas på att Grekland gör mig brun.  Jag ska nog be till vädergudarna att slänga en extra stråle åt mig. Påtal om Grekland så är det inte så lång tid kvar som det var från början, nehe smart Jens. Det är nu jättelänge sen jag träffade Miaa och det är fortfarande lång tid kvar. Det känns tomt här i Västervik utan henne, en sommar utan Miaa är som en sommar utan sol, värdelöst. Hon är jättesaknad men vi får ta igen all tid när vi åker iväg, ser fram emot det.


Jag är jättechockad över EM. För det första trodde jag att Sverige skulle gå vidare tillsammans med Spanien men så blev icke fallet. Jag visste inte ens att ryssar visste vad en fotboll var. Och nu slog de Holland! Holland som jag trodde skulle ta hem hela skiten. Näe, det ska nu bli intressant att se vem som vinner nu vill jag inte ens gissa vem som vinner för inget jag tror verkar ju stämma ändå.


Nu hör jag hur sängen ropar. Natti.


Dålig på detta

Jag har blivit väldigt dålig på att skriva här. Jag var lite stolt till en början då jag var duktig att skriva men nu orkar jag inte längre. Jag är hemma för sommaren och orkar inte sitta vid datorn då, finns en massa annat att göra. Jag har inte så mycket att skriva heller. Jag var med i tidningen idag, wehoo! Nävars, jag framstår som en som inte kan prata korrekt svenska och som anser att brott är okej. Dels missade jag lite av frågan och de missade att skriva lite saker som jag sa men men, tidningarna förvränger ju saker.

Egentligen skulle jag varit i Tyskland idag men jag och pappa sköt upp det till nästa vecka så att vi skulle hinna se fotbollen idag. Besatt eller vad? Och till vilket pris? Sverige var ju för f*an värdelösa måste jag säga. Det såg lovande ut mot Grekland, sen gick det neråt och nu är vi på botten. Men men, tillbaka till Tyskland. Pappa och jag kände att vi eller ja han inte orkade köra de 130 milen på en dag så vi tar en annan tur med mer båt och mindre bil. Då ska det handlas! Påtal om köra. Jag övningskörde idag, typ 3e ggn på 2 år. Det började jättebra tills jag kom till ett ställe där de gjorde om. Det var koner överallt jag förstod inte vad som försiggick eller vart jag skulle köra. Det slutade med motorstopp x antal ggr. Jag blev jättearg på pappa som bara sa åt mig att köra ist för vart jag skulle, jag kunde ju inte köra rakt över alla koner! Men jag löste det och resten av körandet gick galant. Jag känner inget behov av körkort just nu, så det projektet kommer ligga på is ett tag.

Midsommar till helgen. Midsommar kommer "firas" med Tina. Ska umgås lite med henne och sörpla lite vin. Lördagen ser ut att bestå av fest med Mills och Pier iaf, uppleva sthlms bravaderna i Västervik. Påtal om Tina. Hennes bror tog studenten i fredags vilket jag var med och firade. Det var trevligt och gott med trevligt sällskap.

Näe nu orkar jag inte detta mer. Vi hörs när vi hörs.

Massa prat men ingen ork

Egentligen skulle jag kunna skriva en massa om dagarna som varit, men jag orkar inte. Jag har både flyttat och varit på tunntömning. kan skriva lite om varje iaf.

Min flytt började egentligen på riktigt i torsdags då jag och Kattis bar bort en massa grejor till nya lägenheten. Det var jättevarmt ute och alla tyskar i området låg utspridda på området där just vi skulle gå så vi fick gå runt. Aldrig förr har jag känt mig så iaktagen. Svetten rann och lägenheten var inte sval den heller. Kvällen kom och min mor och far kom hit. Det blev en tidig kväll men inte så tidig som hade behövts. Vaknade redan vid 06.00 av att mamma och pappa var uppe och stökade i lägenheten, gick ju inte sova då inte. Vi plockade ihop det sista och någongång runt 08 ringde jag till Kattis för då skulle vi börja. Ojojoj vad vi bar och bar, det var ju inte kallt ute heller, efter en runda upp och ner för trapporna med grejer i famnen var man helt slut och jag trodde att det aldrig skulle ta slut. Men det gick bra, redan innan lunch var vi klara med flytten, på 4 pers, det var inte dåligt pinkat! Vi drog till centrum, käkade en kebabtallrik med tillhörande alkohol och försökte ladda inför städningen. Jag hatar och städa kan jag säga. Nästa gång jag flyttar ska jag banne mig hyra in nån som städar, som tur var hade jag Kattis och mamma till hjälp medan pappa donade i nya lägenheten. Städningen närmade sig mot sitt slut och vi tog kväller. Från lägenhetsdonandet menar jag då för jag skulle ju ut och festa.

Aningens trött satte jag och Kattis oss på bussen mot R80 där vi sedan skulle vandra till Fredrik och Marcus som stod för förfesten. Jag började alkoholintaget redan när vi gått av bussen och gick och småsöp i skogen. Vi kom fram till Fredrik och möttes av en glad Jennie som innan vi kom varit ensam tjej. Vi började att spela Guitar Hero vilket inte var min grej denna kväll, ingens grej tror jag. Alkoholintaget ökade och folket likaså. Förfesten började nästan bli en klassfest, men vad gör det, jag gillar min klass, skarpt! Vi fixade stämpel på kåren så vi slapp stå i kö sen när vi skulle in. Jag vet inte vad man mer ska säga. Det var en grym grym kväll trots min trötthet. Kåren var bra, folket var bra och allt var frid och fröjd. Förutom när man skulle säga hej då till Fredrik, det var sorgligt. Jag och Kattis gick till bussen för att sedan gå till nya lägenheten, första natten här. Jag kan ju säga att jag nästan snubblade fram i lägenheten bland alla kartonger och onykterheten satt i men jag kom i säng och har nog aldrig sovit så skönt som jag gjorde då.

Lördagen mådde jag inte bra på, inte alls. Det blev för lite sömn och bakis var jag med. Men det var det värt. Kvällen var grym. Bilden från nya lägenheten finns på bilddagboken och filmer och bilder från tunntömningen finns på facebook men även några på bilddagboken.

Bra skit!

RSS 2.0